Tuesday, 28 August 2012

SELAMAT HARI JADI, KAWAN :'D

      Hari ini telah tiba. 28 Ogos 2012. Selamat Hari Ulangtahun yang ke 17, kawan. I hope you read this.
Sedar sik sedar dah 11 tahun kau dengan aku berkawan. Selamak tempoh ya still aku rasa blom cukup untuk aku kenal kau bait luaran bait dalaman. lamak kita kenal, banyak benda jadi. Bermula masa darjah satu tahun 2002 dolok dalam kelas 1 Dinamik. Agik aku ingat tang kamboh jk aku ngemas meja nok berterabur dengan segala dak buku, dak pensil, dak pemadam apa indah, kau tang ada jk nego "mok kmk nolong kah ?" agik nembiak so wajarlah berkamek kitak nak ? so what gitulohh. sambong cerita. "eh sikpalah" kata aku tekk. Aaaa sigek agik. dolok nama bapak nya org mala mistake Abdorahman juak so yeahh lalulah aku dgn nya d pdh adik beradik -.- maka abdul rahman ah :D kau berolah dalam kelas oh ? nang dari dolok ehh. tp kau bait. mun aku di buli sidak Syed Amirul Shahab, kau yang defend aku. kau nang umpama hero aku lah time ya nak ? aaaa yeahh my saviour lah tekkkk nak ? masa ya ajaklahh. agik nembiak bah. Syed ya mena juakk. rasa kacak rasa handsome :D okay then.
     nait darjah 2, mseh dlm kls yang sama, kau dilantik jd ketua kelas kan ? ingat sik kau ? ganti Syed Amirul Shahab ya tek. sik kau ingat juak ehh. ne sik frust gk muka Syed ya :p tapi kau bila nangga muka frust nya, pake tetak kau ajakkk. TULAHHHH hahaha nang bestt. nait darjah 3, kita segeng geng dgn dak amirul fikri and zarith juak tuaija nak main adik beradik angkat indahh. ingga kuhhh bila ngingat pasal ya. hahaha. fikri abg long. kau angah. aku achik and zarith usu. haha lucu aihhhhh. ingga abis aku ngingat. tp siklamak. brapa ari jk. hahaha kakya cancel.
     start masa darjah 3ya lah kau dengan aku start beraku kau. aaaa onething masa kelas fardhu ain, fadhli engkah gmba rempuan matsaleh mata biru kt bilit belakang kelas. ingt sik kau ? blok C klas ujong skali tingkat atas skali. tang kau tek mntk teman aku nait ngambik barang lupak. aku ngatik kau "je coba kau ngga gmba tok. bayangkan mata nya pande ngelip indahh" sik pasal pasal kau lalu seram and berekot kelua kelas. dh rah ujong tanggak tek pande perey indah :D bodo kau juakkk aku gik gelik ngga gmba ya. esok lalu dibisak kau. haha.
   okay nait darjah 4, mseh dlm kelas yang sama and classroom yang sama, asal masa lapang jk confirm celen main seremban. lihai kau oh ? blom apa apa jaoh dah point kau. ujong taun arumbulak tiap hari main ngn kau. ngan dak lain juakk. then apa gik oh ? ah lupak dah aku.
   nait darjah 5, kau dilantik jadi ketua kelas. and penolong nya is, Nurul Syafiqah. ingat gik kau ?hahahah toyol dengan sapi nak ? hahaha lawak abis. darjah 5 tok nang moment paling best lahhh. semua nembiak kelas ya termasok fadhli sekali nang rapehh. agik agik semua miak islam. nang dari darjah satu. asal time agama jk sikperlu tuka kelas. dh la tang ada kelas kita jak rah tingkat 2 blok C masa ya. ne sik kamboh gik ya. agik agik dengan olah fadhli. hahaha now ne da agik classroom ya nak oh ? dah d pecah pake mbesar suro hari ya. kenangan youuuu bukan senang nak carik kenangan gia. ujong taun ya sik salah aku kau pindah rah lorong aku nak ? kira 6 taun lah kau diam sia nak ?
   nait darjah 6, sama juak. maseh kau jadi ketua kelas. tapi siklamak sebab bulan feb ada pindah kelas. kau, aku, amirul fikri and almost half nembiak 6 Dinamik pindah masok kelas ya. start masa ya la kau ngn aku sik rapeh gilak. kau pun sik bertego ngn amirul fikri ya. ndak tauk juak aku sebab apa. kau lihai. tapi kau nangggg suka nyakat aku. "achengggg :D" kimen hauu -.- brp result upsr kau oh ? 4A 1B kah 3A 2B. sik ingt juak dh aku. lbeh kurang nya macam ya lah kan ?
   nait form 1, sik sama kelas. kau gemilang aku terbilang. so sikda cerita lah masa ya. form 2 baruk sama kelas agik. masa form two, yang aku ingt pasal kau time ya, ada sehari ya masa awal pagi dlm pkol 6.30 gia kau masok kelas ngagak aku yg gk tgh polah homework ngn adib. baju kemeja sekolah lengan pendek, rambut kemas, necktie maroon, sloa coklat, beg Lois, tangan cekak pinggang, mata shining jak rupa, kau bebunyi "apa kerja rumah ?". shiahhhh sikda intro dolok ahh ? ne ndak aku blurr kejap. "kerja rumah peka sains" kata aku tek. yer hahah ya ajak di ingt aku masa form two dohh. sorry lah form two nisik ada kenangan yang best.
    masa form three, still sama kelas. kau dengan geng bomba ya nak ? hahaha lucu. aku dgn kau sikda gilak kenangan sebab kau always ngn nabila masa lam kelas. pmr kau 5A 3B nak ? lihai dah yaa.
    form four, yeahhhhhhhhh tok baruknya. actually aku kan terbilang. mintak pindah gemilang. then lekak nabila pindah, kau tnyk aku mun nk pindah klas, mintak ngn sapa. so aku suggest kau nemu pengetua. aok juak kau tek. masok juaklah kau gemilang tek. kau kimen kau ohh. kau lah slalu nyakat aku dengan hadri -.- kau dengan fadhli. olah nang sama jak takduak ya. disebabkan kau, aku dengan hadri lalu dipilih jadi ketua and penolong. lalulah si fadhli tek apa gikkk. ihhh suka kau molah aku sakit ati oh ? sik miss mun sikda nyakat sehari. kakyaaaaa apa gik ? ammm sikda gilak lah oh ? haa ! ada sekali masa ya hari rabu amer demam and aku sik confident nak ngembak motosikal. biasalah aku bahh. semua sik berani. so pagi pagi aku text kau mintak tlg ngembak motosikal. nasib kau tek boleh juak oh. yerr hahah naktok aku maseh ingat. conversation atas motosikal.

aku : lewat juak slow kau ngembak juakk -.-
kau : sabarlahh. agik awal aritokk. baruk 6.30 pagi. rileks lahh.
aku : edeh edehhh. apa juak aku nangga selalu kau ngembak sik sah mun sik mbak laju lajuu. siap main up gik ya.
kau : kau ya rempuann. mun kau tek laki, kedak amer, maok di up-up aku moto tok. maok kau ? mun kau maok kinek, kinek juak aku ngeup moto tok *kakya tetak hauu*
aku : eh iboh nak macam macam kau.
kau : yah tauk punn. dudok jk diam diam siaa.
aku : aokbahhhhh

    hahaha then masa balit pun balit sama kau juak. haha kay kau pande bijaksana pintar lihai oh. kau kedak zann juak tangga ku. berolah nang berolah tapi pande. nombor kau masa form four mun sik 4, 5 nak ? lihai lah yaa. asal cikgu jalani brik balit paper exam jk confirm kau mintak aku pun paper. mok compare esei aku ngn kau pun. mun sik, kau nk ngga markah jk. kau last year dapat anugerah nak ? top student dlm subjek Bahasa Melayu for form four. Aaaaa ada time mun dudok melangus dlm kelas masa cikgu sikngaja or sit-in, tauk ada ngembak billy ngn fadhli pusin belakang gago juak denga apa d klaka aku dengan zanul. "mari kita dengar cerita ummi dan izanul" mun sik rah kelas, rah suro. aku suka dnga kau nanyak soalan banyak banyak kat ustazah. soalan kau ya slalunya ada menarik perhatian miak kelas bah. hari kiamat, pasal Maryam, illuminati/freemason, byk gk lah. and explaination drpd ustazah ya lah menarik perhatian dak lain mok join juak bertanyak. thats why last year kelas agama rah suro sikpernah boring. agik agik fadhli nambah nambah soalan :D
    haha kau lah poret number 1 kohhh. hahaha tapi aku suka dengar cerita kau. macam macam cerita ada. cerita hantu belakang rumah lah. cerita pasal masa depan lah. yerr apa cita cita kau tek ? aaa aku dah lupak dohh. peguam syariah nak ? eh ndak aku ingat agik eh. for sure, kau mok nyenang anak bini kau abis abis. nak ? haha aaa aku ngingat lok. kau ada madah anak kau masa kecik kecik gk kau dh brik sidak pake supra. pake shade apa indahh. rasa hiphop mena anak kau yaa -.- beli kereta mun nya dh masok sklh menengah sik salah aku nak ? alphard juak pake sefamily berjalan :O  shiahh ya nang detail menalah. tapi aku confident ngn kau. aku paling suka denga kau bercerita pasal agama. kau ceramah fadhli masa ya. lalu lah melelat ke hal sembahyang.

kau : aku eran. sembahyang sik sampe 5 minit bah. ya sebenanya depend ngn dirik kita mpun. apalah salah mun kita spend 5 minit ya dgn sembahyang ? dapat juak pahala. dah la free. daripada kita dudok kedak org bodo 5 minit kakya dapat dosa. nang paloi. mena ati juak ehhh

yer tauk ada word last yaa :D hahaha aokkkkkkk. tapi ya lah. sampe kinek aku agik ingat nakya. ishh ne nak molah. aku nang suka dnga kau berkelaka. kadang kadang benda nk d klaka kau ya, even nya tang tuyuk jk bunyi tapi hakikatnya nang bena bah. aku nang sikdpt nk deny juak. kau nang best. berolah berolah juak. tp lihai juak bab agama. kakya masa sungke last year. kau siknampak bayangg. maka madah nk dtg awal. lalu lah bertanyak. kasehh aku dnga kau madah dirik sikdpt dtg.

 "aku sik dapat pegi mi. aku tengah terlantar atas katil tok. lain kali jak"

   haha tedahhh. kau demam mun sik salah aku nak ? aaa okay okay. masa ramah tamah raya, yerrr pink sama ngn kekasih hati oh ? hahaha sweet lah sangat. Ihhhhhh iboh kau nak inggaaaaa. ex kau juak yaa eh. yer sempat juak aku bergamba ngn kau nak oh ? rasa aku ya gmba terakhir masa aku ngn kau agik okay ye nak ? hm kakya malas ku nak cerita hal lekak ya. masok this year, first nang rasa angol. aku diam ajak lah tek. then lalu kau join main chess juak. kira lihai juak kau yaa. terer. sumpah aku tekejut masa kt cafe pustaka kau pdh kat hazwan terbilang "ummi menang juak tekk" shiohhhh aku lalu -.- okayyy. haha anyway lega lah sikit masa ya. kakya sik agik.
     kau dalam kelas eh, ih heran aku. coba lah fadhli camya juak. tapi sikjadi kelaziman lah as kau nang dari dolok gia. cara pemikiran kau eh, aku suka cara pemikiran kau. MUN MASA MAIN, MAIN ABIS ABIS JANGAN ALANG-ALANG. TAPI TIME BELAJA, JANGAN NAK MAIN BODO BODO. BELAJA MENA MENA FOKUS MENA MENA. MASA DEPAN KITA BUKANNYA RAH TANGAN ORANG LAIN. Aaaaa ya aku suka. ya prinsip kau yang aku nangga lamak lamak aku kenal kau. ne ndak result mala kacak jak kecuali addmath -.- addmath aku pun terok juak. fighting jk lah pake spm tok.
     and yeahh kau nang the best la. kau and fadhli. seriously mun sikda kau ngan fadhli dalam kelas eh, kelas nang sunyik kedak sikda org. sikda org guro bodo bodo eh. something wrong mun takduak nisik ada. aaa okay cukup lah aku membukak balit memori lamak sepanjang aku kenal kau. apapun, selamat hari jadi. yerr kau tua 2 minggu ajak dari aku nak ? haha ohkay. aku pande klmj dah now :') rasa nak nangis pun ada juakkk. hahah eh iboh kau nak molah muka. tauk jak kau yaa -.- lalulah rasa annoying. haha rileks lah. aku madah ajak. hm apapun, aku sikmaok ilang kau sebagai kawan. so yeahhhh

Happy Birthday my childhood friend, my neighbour, my greatest competitor, my superb and awesome and handsome and charming and brilliant and excellent and crazy and funny and extraordinary primary also high school classmate, Mohd Nazirin or well-known as Aje.

ya Allah, hari ini merupakan ulangtahun sahabatku yang ke 17 tahun. sahabat yang aku kenal semenjak kecil. walaupun terbit sengketa antara kami, tiada yang lain yang dapat menggantikan dirinya. Ya Rahman, panjangkanlah usianya, murahkanlah rezeki ke atasnya, limpahkanlah kurnia ke atasnya, berkatilah dia ya Rabb. jauhilah dia daripada sebarang masalah, elakkan dirinya daripada termakan hasutan syaitan durjana. saat dia tersasar jauh daripada landasan-Mu, tariklah dia kembali ke jalan yang Engkau redhai. andai dia tergoda akan segala hasutan para syaitan durjana itu, Kau terbitkanlah kekesalan dan keinsafan dalam dirinya agar dia segera bertaubat dan meninggalkan larangan-Mu lalu pantas mengerjakan segala perintah-Mu. ampunilah segala dosanya ya Illahi, bukakanlah hatinya untuk berdakwah ke jalan-Mu. ya Hakim, bukakanlah ruang dalam mindanya untuk menerima segala ilmu dunia dan ilmu akhirat yang telah diajarkan kepadanya. rahmatilah hidupnya. berkatilah dia agar memperoleh kejayaan yang dia impikan selama ini. ya Rahim, kasihilah dirinya. andai dia berasa keseorangan dan perlukan teman datanglah Engkau ke hatinya agar dia tidak berasa sunyi. yang terakhir, Kau makbulkanlah setiap doanya ya Allah. Amin ya Rabbal 'Alamin.

wassalam.
28 Ogos 2012, 12:00 A.M

No comments:

Post a Comment